شارژرهای بیسیم امروزه توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است و تولیدکنندگان بسیاری از استانداردهای شارژر بیسیم Qi استفاده میکنند، این فناوری درگوشیهای پرچمدار امروزی نیز وجود دارد. احتمالاً این سؤال را از خود میپرسید که اصلاً شارژر بیسیم چیست و چه کارایی دارد و آیا شارژر بیسیم بهتر است یا خیر. شارژرهای وایرلس در واقع فرآیندی هستند برای شارژ کردن وسایل مجهز به باتری بدون نیاز به هیچ سیم یا کابل، که انتقال بیسیم جریان برق به دستگاه گیرنده را امکانپذیر میکند.
تاریخچه شارژر وایرلس
شارژرهای بیسیم از اواخر قرن 19 میلادی، زمانی که نیکولا تسلا، پیشگام الکتریسیته، پیشنهاد استفاده از سیمپیچهای بزرگ را ارائه داد باز میگردد. در این اختراع توانایی انتقال الکتریسیته از طریق هوا با ایجاد میدان مغناطیسی بین دو مدار، یک فرستنده و یک گیرنده، وجود داشت. این مخترع آمریکایی سعی بر آن داشت که بتواند نیروی برق را به صورت بیسیم به شهرها، کارخانه جات و منازل انتقال دهد.
بهطورکلی در قرن های 19 و 20 میلادی تعدادی از مخترعان تلاشهای زیادی برای انتقال بیسیم نیرو انجام دادند که متأسفانه هیچ کدام نتیجه بخش نبوده است؛ اما در سال 2005 پژوهشگران دانشگاه MIT توانستند روشی را اختراع کنند که توسط آن موفق به انتقال بیسیم نیرو شدند و در سال 2007 برای اولین بار شرکت وای تریسیتی (WiTricity Corp) شارژرهای بیسیم را به بازار معرفی کرد.
شارژرهای بیسیم بهطورکلی از 3 فناوری پشتیبانی میکنند که متداول ترین آنها، استاندارد Qi است از این فناوری می توان برای شارژ گوشیهای هوشمند و همچنین اتومبیلهای برقی استفاده کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را بیشتر با این فناوری و همچنین شارژر بیسیم آشنا کنیم.
استاندارد Qi چیست؟
شارژ بیسیم فناوری است که امکان شارژ در فواصل (بسیار) کوتاه را بدون کابل فراهم می کند. مزیت استفاده از شارژ بیسیم، سریعتر بودن و در دسترس تر بودن آن است، زیرا نیاز نیست هر بار آن را به سیم شارژ وصل کرد و یا آن را جدا کنید، تنها کافی است دستگاه خود را روی پدهای شارژ بیسیم قرار دهید.
استانداردهای رقیب مختلفی برای شارژ بیسیم وجود دارد. محبوب ترین آنها استاندارد Qi است که توسط گروهی از شرکت ها با نام WPC یا کنسرسیوم برق وایرلس توسعه یافته و تمامی شرکت های بزرگ از آنها پشتیبانی میکنند. شرکت اپل شارژ بیسیم را در آیفون های خود قرار داده است و پس از آن شرکت سامسونگ از این فناوری استفاده کرد. آنها همچنین طیف گسترده ای از شارژرهای بیسیم سامسونگ را تولید کرده اند که با تمامی تلفن های دارای شارژ بیسیم Qi کار میکنند. اخیراً شرکتهای OnePlus، Motorola و Huawei همگی از این فناوری درگوشیهای خود استفاده کرده اند. در فناوری Qi از دو سیم پیچ (کویل)، یکی به عنوان فرستنده و دیگری گیرنده، برای ایجاد ارتباط الکتریکی استفاده می شود.
فناوری شارژ بیسیم چگونه کار می کند؟
در واقع، شارژر بیسیم از سه نوع فنّاوری درگوشیهای هوشمند استفاده می کند: شارژ بیسیم با استفاده از روش القایی و یا غیر تابشی، شارژ وایرلس رادیویی که امکان انتقال انرژی برق را از فاصله زیاد می دهد و شارژ بیسیم که قابلیت انتقال از سطحی به ضخامت کم را دارد.
بهطورکلی امروزه شارژرهای بیسیم از روش شارژ القایی برای شارژ گوشیهای هوشمند بهره می برند. در این روش جریان الکتریکی با عبور از دو سیم پیچ برای ایجاد یک میدان الکترومغناطیسی، نیرو ایجاد می کند و زمانی که صفحه مغناطیسی گیرنده در گوشیهای هوشمند با فرستنده تماس برقرار می کند و یا حداقل در محدوده مشخص شده قرار می گیرد میدان مغناطیسی جریان الکتریکی را در دستگاه تولید می کند. سپس این جریان به جریان مستقیم (DC) تبدیل می شود که به نوبه خود باتری داخلی را شارژ می کند.
مزایای شارژ بیسیم چیست؟
استفاده از شارژر وایرلس مزایای بسیار زیادی دارد که در ادامه آنها را بیان می کنیم. یکی از مهمترین مزیت استفاده از شارژرهای بیسیم، نداشتن سیم است. یکی دیگر از مزایای این شارژرها قابلیت قرارگیری در هر مکانی است، بدین معنا که می توان از هر سطح و مکانی به عنوان پد شارژ بیسیم استفاده کرد. درگاه های شارژ گوشی تلفن همراه با استفاده از این دستگاهها فشار کمتری نسبت به استفاده از شارژرهای سیم دار خواهند داشت.
معایب شارژ بیسیم چیست؟
هر وسیله دیجیتالی که امروزه در بازار موجود است دارای مزایا و معایب مخصوص به خود است و شارژر بیسیم نیز مستثنا نیست و معایب مخصوص به خود دارد. سرعت شارژ در این دستگاهها بسیار کند تر از دیگر شارژرها است و دلیل آن هم این است که نیمی از انرژی در فرایند تولید میدان مغناطیسی و یا در هنگام انتقال انرژی از دستگاه شارژ به سیم پیچ گیرنده تلف خواهد شد.
یکی دیگر از معایب شارژرهای وایرلس این است که باید سطح قرارگیری شارژر و دستگاه گیرنده نزدیک به هم و یا در تماس با یکدیگر باشند در غیر این صورت عملیات شارژ دهی پایان می یابد.
تلفن های هوشمندی که شارژرهای بیسیم پشتیبانی میکنند کدماند؟
همانطور که در مطالب بالا بیان کردیم شرکت های اپل، سامسونگ سونی و دیگر شرکت ها از فناوری Qi در تلفن های هوشمند خود استفاده کرده اند. در ادامه اسامی برخی از تلفن های همراهی که از این فناوری پشتیبانی کرده اند را نام بردهایم.
Samsung Galaxy: S10 Plus, S10, S10e, Note 8, S8, S8+, Note 9, S9, S9+,S7, S7 Edge (Plus more devices)
Apple iPhone: XS Max XS, XR, 8, 8 Plus
LG: G7 ThinQ, V30, G6 (US version only), G3 (optional) (Plus more devices), G4 (optional)
Huawei: P30 Pro, Mate 20 Pro
Sony: Xperia XZ3, Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ2 (Plus more devices)
جهت خرید آنلاین بهترین و با کیفیت ترین لوازم جانبی موبایل در فروشگاه ام پی بلبری اینجا را کلیک کنید.