امروزه تلفن های هوشمند دارای قیمت بسیار گزافی هستند و اگر یک خط و خراش بر روی صفحه نمایش آن ها بیفتد، بسیار ناراحت کننده است اما اکثر افراد برای جلوگیری از این اتفاق ناخوشایند از گلس گوشی استفاده می کنند. از سال 1384 گوشی ها با فناوری محافظ صفحه نمایش به بازار عرضه شده اند با نام گوریلا گلس (Gorilla Glass)؛ اما این گوریلا گلس چیست؟ و آیا گوشی هایی که دارای صفحه نمایش گوریلا گلس هستند نیاز به نصب محافظ صفحه نمایش دارند یا خیر؟ در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت و پیشنهاد می کنیم که مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
گوریلا گلس چیست؟
فناوری گوریلا گلس توسط شرکت کورنینگ (Corning) توسعه یافته است. این فناوری از ماده ای با نام آلومینوسیلیکات قلیایی ساخته شده که عناصر سازنده این صفحه نمایش آلومینیوم، سیلیکون و اکسیژن می باشند. در واقع این فناوری نوعی لایه ی محافظتی شیشه است که همانند گلس عمل می کند اما تفاوتی که با گلس دارد این است که قابل تعویض نمی باشد زیرا بر روی صفحه نمایشگر گوشی سوار می شود. این شیشه با توجه نسخه هایی که دارد مقاوم و ضد خط و خش هستند و از صفحه نمایشگر گوشی در برابر خط و خش و ضربه محافظت می کند.
آیا گوریلا گلس نشکن است؟
این شیشه از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است، اما احتمال شکستن این شیشه وجود دارد. در آزمون هایی که شرکت کورنینگ انجام داده، این صفحه نمایش از ارتفاع 1.6 متری سقوط کرده و سالم مانده است. البته باید به سطحی که این شیشه بر روی آن سقوط می کند نیز توجه داشت.
گوریلا گلس دارای چه نسخه هایی است؟
اولین نسخه این شیشه در سال 2007 برای تولید صفحه نمایشگر گوشی آیفون مورد استفاده قرار گرفت که ضخامتی برابر 1.5 میلی متر داشت. پس از آن در سال های 2012 تا 2014 شرکت کورنینگ نسخه های 2 تا 4 را به بازار عرضه کرد این نسخه ها نسبت به نسخه اولیه خود بسیار قدرتمندتر و بهینه تر بودند. در سال 2016 نیز یکی دیگر از نسخه های این شیشه به بازار وارد شد که نسخه 5 آن می باشد؛ اما به تازگی نسخه 6 این فناوری به بازار عرضه شده که نسبت به نسخه های پیشین خود کاملاً بهینه شده است.
فواید گوریلا گلس چیست؟
این فناوری جهت محافظت از صفحه نمایش گوشی در برابر خط و خش و سقوط از ارتفاع مورد استفاده قرار می گیرد. یکی دیگر از فواید این فناوری عدم ایجاد مزاحمت در شارژ بی سیم و آنتن است که باعث شده اکثر شرکت های تولید کننده گوشی موبایل از این فناوری استفاده کنند.
معرفی نسخه های مختلف گوریلا گلس:
نسخه 1:
اولین نسخه این فناوری سال 2007 در گوشی های آیفون مورد استفاده قرار گرفت و ضخامتی برابر 1.5 میلی متر داشت. این شیشه در برابر آلودگی و جذب چربی بسیار مقاوم بود.
نسخه 2:
این نسخه همانند نسخه قبلی خود بود و تنها تفاوتی که داشت مقاومت بیشتری برابر کثیفی داشت.
نسخه 3:
این نسخه در سال 2013 به بازار عرضه شد و به آن مقدار سختی اضافه شد که باعث می شد در برابر خط و خش مقاومت کمتری داشته باشد.
نسخه 4:
نسخه 4 این شیشه در سال 2014 وارد بازار شد. این نسخه نسبت به نسخه های قبلی خود در برابر سقوط از ارتفاع مقاومت بسیاری داشت و همچنین نسبت به نسل های قبل خود ظریف تر طراحی شده بود.
نسخه 5:
این نسخه در سال 2016 به بازار وارد شد و چهار برابر نسخه های قبل خود مقاومت داشت. گوشی هایی که از این نسخه بهرهمند میشدند از سقوط با فاصله 1 متری سالم میماندند.
نسخه 6:
این نسخه یکی از قوی ترین نسخه های این فناوری می باشد و در تستهایی که بر روی آن به اعمال شده است، توانسته چندین بار از سقوط فاصله 1 متری سالم بماند.
گوریلاگلس ویکتوس:
در حال حاضر این نسخه یکی از قوی ترین ها است و دو برابر نسخه 6 مقامت دارد و ضخامت کمتری نسبت به نسخه دارد، همچنین این شیشه از سخت افزار داخلی گوشی نیز محافظت می کند. این نسخه از گوریلا گلس در پرچم داران سال 2021 وگلکسی Z Fold و نوت 20 الترا نیز استفاده شده است.
چرا باید با وجود گوریلا گلس از محافظ صفحه نمایش استفاده کرد؟
همانطور که بیان کردیم گوریلا گلس از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و در تست ها و آزمون هایی که کمپانی کورنینگ از آن به عمل آورده است نشان داده شده که این شیشه در برابر ضربات بسیار سنگین نیز مقاوم است اما باید چند نکته را به یاد داشته باشید:
- صفحه نمایشگر گوشی تلفن همراه بسیار گران است و تعویض آن خرج بسیار زیادی به بار می آورد به همین علت خرید یک گلس مناسب می تواند به بهترین نحو از گلس گوریلا در برابر خط و خش مراقبت کند.
- لبه های صفحه نمایشگر گوشی مخصوصاً اگر از نوع خمیده باشند در معرض خطر هستند زیرا بیشترین آسیب در هنگام ضربه این قیمت ها وارد می شود.
- گلس های موجود در بازار بسیار نازک هستند بنابراین هیچ مزاحمتی برای گوریلا گلس و کارایی آن ایجاد نمیکند.
محافظ صفحه نمایش چه امکاناتی دارد؟
با آنکه گوریلا گلس مقاومت بالایی در برابر خط و خش و ضربه دارد اما با نصب یک گلس محافظ می توان این مقاومت را چندین برابر کرد.
- محافظ صفحه نمایش قابلیت ضد لک و ضد چربی دارد و اثر انگشت بر روی گلس ها باقی نمی ماند.
- برخی گلس های موجود در بازار قابلیت آنتی رفلکس دارند و اجازه عبور نور و اشعه هایی که به گوشی می تابد نمی دهد.
- گلس هایی در بازار وجود دارد که دارای فیلتر فرابنفش هستند و باعث می شوند که چشم آسیب نبیند.
- برخی گلس ها دارای فیلتر نور آبی رنگ هستند که باعث می شود راحت تر به صفحه نمایش گوشی نگاه کنید.
- گلس هایی که قابلیت حریم خصوصی دارند نیز یکی از پرطرفدارترین گلس های موجود در بازار هستند. این گلس ها تنها قابلیت دید با زاویه مستقیم را دارد بنابراین افرادی که در کنار شما قرار گرفتهاند نمی توانند اطلاعت شخص شما را در حین کار کردن و یا چت کردن ببینند.
جمع بندی:
گوریلا گلس در برابر سقوط و خط و خش مقاومت بسیار بالایی دارد و البته احتمال شکسته شدن این شیشه بسیار کم است اما برای آنکه امنیت صفحه نمایش خود را بالاتر ببرید بهتر است که یک محافظ صفحه نمایش نیز خریداری کنید و بر روی گوریلا گلس نصب کنید. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره محافظ صفحه نمایش بدانید به شما پیشنهاد می کنیم که مطالعه راهنمای خرید گلس را از دست ندهید.