در هنگام خرید گوشی موبایل اولین لوازم جانبی که با آن خریداری می کنیم تا از صفحه نمایش گوشی مراقبت کنیم گلس گوشی است. با خرید گلس می توانید از خط و خش صفحه نمایش اصلی گوشی جلوگیری کنید. انتخاب گلس مناسب برای گوشی بسیار دارای اهمیت است، گلس ها امروزه دارای انواع مختلفی همانند: تمپرد گلس، گوریلا گلس، گلس نانو و گلس سرامیکی هستند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.
تنها کاری که گلس ها انجام می دهند ایجاد یک لایه ی محافظتی اضافه بر روی صفحه نمایش اصلی گوشی است. سرمایه گذاری بر روی یک محافظ صفحه نمایش خوب کمک می کند تا گوشی شما عمر طولانی تری داشته باشد.
در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت تمپرد گلس (Tempered Glass) چیست و چه مزایا و معایبی دارد و همچنین به مقایسه این گلس با گلس های پلاستیکی و گوریلا گلس می پردازیم.
تمپرد گلس (Tempered Glass) چیست؟
تمپرد گلس نوعی گلس حرارت دیده است که توسط مواد شیمیایی و همچنین کنترل حرارت به مقاومت بسیار بالا دستیافته است. این نوع گلس ها پس از حرارت دیدن توسط کمک کنندهها به آرامی خنک می شوند؛ اما یک سمت از گلس ها زود تر از سمت دیگر آنها خنک می شوند به همین دلیل سمتی که دیرتر خنک می شوند توسط دستگاههای مختلف تحت تنشهای مکانیکی قرار می گیرند تا بتوانند یک تغییر شکل جزئی نیز به گلس ها علاوه بر مقاومت بالا بدهند. با این کار گلس ها مقاومت بیشتری در برابر ضربه و فشار خواهند داشت.
محافظ صفحه نمایش تمپرد گلس حاوی چندین لایه، از جمله لایه ضد شکستگی، لایه ی نانویی، یک پوشش سیلیکونی می باشد. البته باید گفت با وجود چندین لایه ضخامت این نوع گلس 0.1 میلیمتر است. گلس تمپرد به دلیل حرارت دهی و خنک سازی مداوم در برابر ضربه بسیار مقاوم شده است.
مزایای تمپرد گلس Tempered Glass:
- با نصب تمپرد گلس می توان به راحتی انگشتان را بر روی صفحه نمایش به حرکت در آورد و دلیل آن هم مقاوم بودن این گلس در برابر روغن و خط و خش است و همین اینکه از ضخامت کمی برخوردار می باشد.
- اثر انگشت بر روی آن باقی نمی ماند.
- براق هستند و وضوح تصویری عالی را به شما نشان می دهد.
- بادوام هستند: می توان گفت یکی از دلایل اصلی خرید این نوع گلس با دوام بودن آن است.
- ضد خط و خش هستند و در برابر ضربه مقاوم می باشند. اگر به صفحه نمایش گوشی ضربه وارد شود تمپرد گلس می شکند اما آسیبی به صفحه نمایش اصل گوشی نمی رساند. تمپرد گلس به تکههای کوچک و البته صاف تبدیل می شود و همین امر باعث می شود که بخش زیادی از ضربه را دفع کند و احتمال آسیب رسیدن به صفحه نمایش گوشی کمتر میشود.
- به راحتی تمیز می شود: اکثر گلس های موجود در بازار اثر ضد لک و چربی دارند به همین دلیل می توان به راحتی گلس ها را و مخصوصا تمپرد گلس را با تمیز کننده های الکلی تمیز کرد.
- تمپرد گلس قابلیت آنتی رفلکس دارد بدین معنا که مانع از بازتاب نور خورشید به سطح گوشی می شود و همین امر باعث می شود تا کاربران به راحتی از گوشی خود در بیرون از منزل و در محیط باز با وضوح بهتری کار کنند.
- شفافیت تمپرد گلس: یکی از مهم ترین نکاتی که باید در هنگام خرید گلس به آن توجه داشت شفافیت و وضوح تصویر است. نصب تمپرد گلس تأثیر منفی بر روی رنگ و کیفیت تصویر گوشی ندارد و وضوح تصویری بالایی حدود 99.9 درصد را دارا می باشد.
برخی معایب تمپرد گلس:
معایبی که بیان می کنیم به نوع و کیفیت گلسی بستگی دارد که شما خریداری میکنید. از چسبهای سیلیکونی با کیفیت برای گلس های تمپرد گلس استفاده می شود که در هنگام جداسازی گلس ها بر روی صفحه نمایش نمی مانند؛ اما برخی گلس ها که در بازار موجود هستند دارای چسبهای بی کیفیت هستند که در هنگام جداسازی جای چسب بر روی صفحه نمایش می ماند بنابراین در هنگام خرید باید دقت بسیار داشته باشید.
لبه های تمپرد گلس ممکن است در برابر ضربه آسیب ببینند و یا لب پر شوند. البته باید گفت این مشکل با خرید یک قاب گوشی مناسب قابل حل شدن است. برای آنکه بدانید چه قابی مناسب گوشی شما است به شما پیشنهاد می کنیم که به مطالعه راهنمای خرید قاب گوشی بپردازید.
گلس صفحه نمایش پلاستیکی:
این نوع گلس ها در برابر ضربه مقاومت زیادی ندارند اما در برابر خط و خش بسیار مقاوم هستند. این نوع گلس ها در مقابل تمپرد گلس ها در بازار بسیار یافت می شوند و البته باید گفت بر خلاف تمپرد گلس نصب آسانی ندارند.
مزایای استفاده از گلس های پلاستیکی در برابر تمپرد گلس:
- ماندگاری طولانی تری دارند.
- یکی دیگر از مزایای این نوع گلس ها قابل استفاده کردن دوباره آن ها است. بدین معنا که می توانید به راحتی از روی گوشی برداشته بدون آنکه بشکنند و دوباره آنها را بر روی صفحه نمایش قرار دهید و استفاده کنید.
مقایسه تمپرد گلس با گوریلا گلس:
شرکتهای سازنده گلس های تمپرد و گوریلا:
تمپرد گلس توسط شرکتهای مختلفی مانند Nillkin و ZAGG و Spigen تولید شده است که هر کدام کیفیت خاص خود را دارند. گوریلا گلس توسط کمپانی Corning تولید و به بازار عرضه شده است.
درجه سختی گلس های تمپرد و گوریلا:
درجه سختی گلس گوریلا را با Vickers می سنجند که حدود 622 الی 701 Vickers سختی دارند و گلس های تمپرد را با درجه 9H می سنجند که این درجه سختی یکی از بالاترین درجات سختی برای گلس های شیشه ای بشمار می آید.
نسخه بندی:
تنها گوریلا گلس از بین تمام گلس ها هست که دارای نسخه بندی می باشد و تا به امروز 6 نسخه از آن بر روی گوشی های جدید عرضه شده است.
سازگاری گلس های تمپرد و گوریلا:
گوریلا گلس با تبلت ها، لپ تاپ ها، نوتبوک ها و گوشی های موبایل سازگاری دارد و تمپرد گلس اکثراً با گوشی و تبلت ها سازگاری دارد.
نحوه نصب گلس های تمپرد و گوریلا:
گوریلا گلس به صورت پیش فرض بر روی اکثر گوشی های جدید که به بازار عرضه شده اند قرار گرفته است و نمی توان به صورت جداگانه از آن را خریداری کرد؛ اما گلس های تمپرد را می توان با توجه به نوع گوشی خود به صورت جداگانه خریداری و نصب کرد.
ویژگی های گوریلا گلس و تمپرد:
گلس های تمپرد ضد خش، وضوح تصویری بالا و ضخامت بسیار کمتری نسبت به گوریلا گلس دارند. این نوع گلس ها را می توان به راحتی از صفحه نمایش جدا کرد و گلس دیگری را جایگزین آن کرد. قابلیت چربی گریزی دارند.
گوریلا گلس از مقاومت بسیار بالایی در برابر خط و خش برخوردار است و کاملاً ضد ضربه هستند و کیفیت بالایی دارند. از روی گوشی جدا نمی شوند زیرا به صورت پیش فرض بر روی صفحه نمایش گوشی قرار گرفتهاند.
جمع بندی:
در این مقاله سعی بر آن داشته ایم تا شما را بیشتر با تمپرد گلس آشنا کنیم همچنین تفاوت آن با گلس های پلاستیکی و گوریلا گلس بیان کردیم.