امروزه تلفنهای همراه و دستگاههای دیجیتالی یکی از اصلیترین نیازهای روزمره ما انسانها به شمار میآیند؛ بهعبارتدیگر پیشرفت تکنولوژی موجب شده بسیاری از کارها از جمله دریافت تماسها، بررسی ایمیل، شنیدن اخبار روز دنیا و ... توسط گوشیهای تلفن همراه صورت پذیرد. یکی از مهمترین اجزای گوشی تلفن همراه باتری آن است و تا زمانی که باتری شارژ داشته باشد میتوان از گوشی تلفن همراه استفاده کرد.
در گذشته به دلیل سادهتر بودن گوشی تلفن همراه و البته نبود اینترنت و بازیهای موبایل، شارژ باتری آنها دوام بیشتری داشت، حتی میتوان به جرأت گفت که باتریها به مدت یک هفته نیاز به شارژ شدن نداشتند اما امروزه باوجود اینترنت فعال بر روی گوشیهای موبایل و همچنین انواع اپلیکیشن ها و بازیهای موبایل شارژ باتریها دوام کمتری دارند، به همین علت برخی از کمپانیها با تولید پاور بانک این مشکل را تقریباً از بین بردهاند و با داشتن یک پاور بانک مناسب کاربران دیگر نگران خالی شدن شارژ باتری خود نیستند. همانطور که گفتیم با پیشرفت تکنولوژی، قدرت و کارایی پاور بانکها نیز افزایشیافته است، بنابراین در ادامه با ما همراه باشید تا راهنمایی کاملی از خرید پاور بانک مناسب را به شما ارائه دهیم.
پاور بانک چیست؟
پاور بانک که بانام شارژرهای همراه نیز شناختهشدهاند دستگاههایی هستند که بهعنوان باتری یدکی مورداستفاده دستگاههای هوشمندی همانند گوشیهای تلفن همراه، تبلت و یا لپ تاپ و ... قرار میگیرند. پاوربانک ها دارای فناوریهایی مانند Quick Charge (QC) و Power Delivery (PD) هستند که باعث شارژ شدن سریع و همچنین محافظت از باتری دستگاههای هوشمند میشوند.
انواع پاور بانک برای دستگاههای هوشمند
پاور بانکها دارای انواع مختلفی هستند که تقریباً عملکرد تمامی آنها مشابه یکدیگرند اما برای خرید پاوربانک باید با توجه به آنچه که مد نظر دارید اقدام به خرید آن کنید. شارژرهای همراه ازنظر کاربرد و فناوریهای بهکاررفته در آنها به چندین دسته تقسیم میشوند:
- پاور بانکهای مورداستفاده لپتاپها:
این نوع پاور بانکها جریان متناسب و خروجی ولتاژ مخصوص با باتری لپتاپها را در اختیار کاربران قرار میدهند. اکثر پاور بانکهای موجود در بازار دارای ولتاژی برابر با 5 ولت هستند اما نکته قابلتوجه این است که برای شارژ کردن باتری لپ تاپ به پاور بانکی با ولتاژ 16 الی 20 واتی با مشخصات لپ تاپ نیاز داریم.
- پاور بانک مختص گوشیهای هوشمند و تبلت:
پاور بانکهایی که مختص گوشیهای هوشمند هستند دارای ظرفیتهای مختلف با میزان ولتاژ و جریان متناسب طراحیشدهاند. این نوع شارژرهای همراه قادر به شارژ کردن انواع گوشیهای هوشمند هستند اما قادر به شارژ نمودن لپ تاپ نیستند.
- پاور بانکهای هوشمند:
جریان خروجی و ولتاژ این نوع شارژرهای همراه متناسب با باتری دستگاه موردنظر قابل تنظیم است، بدین معنا که با توجه به نوع دستگاه متصل، شدتجریان خروجی باتری را تأمین میکند.
- پاور بانکهای سولار (خورشیدی):
پاور بانکهای سولار از طریق انرژی خورشیدی شارژ خود را تأمین میکنند. این نوع پاوربانک ها برای اشخاصی که در سفر هستند و دسترسی به برق شهری ندارند بسیار مناسب است. دوستداران محیط زیست نیز از خرید پاور بانکهای سولار استقبال بسیاری زیادی کردهاند و دلیل آن استفاده از انرژی تجدید پذیر این نوع محصولات است.
ظرفیت پاور بانکها
مهمترین نکتهای که باید در خرید پاور بانک به آن توجه داشت ظرفیت آنها است که با واحد میلیآمپرساعت (mAh) بیان میشود که نشاندهنده این است در طول روز چندین بار میتوان دستگاههای هوشمند خود را شارژ نمود؛ بنابراین ابتدا ظرفیت موردنیاز پاور بانک و سپس دستگاههایی را که میخواهید توسط آن شارژ شود را مشخص کرده و ظرفیت باتری آنها را جمعبندی کنید تا بتوانید پاور بانک مناسب را خریداری کنید.
پاور بانکها معمولاً دارای یک ظرفیت اسمی و یک ظرفت واقعی هستند و معمولاً دوسوم ظرفیت اسمی خود میتوانند باتری را شارژ کنند، بدین معنا که اگر ظرفیت اسمی پاور بانکی 10 هزار میلیآمپر ساعت باشد و باتری گوشی شما 2 هزار میلیآمپر ساعت، پاور بانک قادر خواهد بود تا 3 بار در روز گوشی را شارژ کند. دلیل عدم برابری ظرفیت اسمی پاور بانک و ظرفیت واقعی آن این است که میلیآمپر ساعت، واحد ظرفیت باتری در ولتاژ 3.05 ولت میباشد ولی تلفن همراه در حالت معمولی با ولتاژی برابر 5 ولت شارژ میشوند.
مشخصههای دیگر پاور بانکها:
- شدتجریان خروجی پاور بانک
شدتجریان خروجی نیز یکی دیگر از فاکتورهای مهم در هنگام خرید پاور بانک مناسب است. پاور بانکها دارای پورتهای متعددی هستند و قادر خواهند بود که از هر پورت خروجی با شدتجریان متفاوت دریافت کنند. بهطور مثال برای شارژ کردن تلفن همراه و یا آیپد خود نیازمند پاور بانکی با خروجی USB و دو الی سه شدتجریان مختلف مثلاً 1 /1.5 الی 2.1 آمپر نیاز داشته باشید.
بنابراین با توجه به مطالبی که در بالا اشاره کردیم ظرفیت و شدتجریان خروجی از مهمترین فاکتورهای انتخاب یک شارژر همراه مناسب هستند.
- سرعت شارژ باتری
سرعت شارژ باتری توسط پاور بانک، به شدتجریان خروجی آن بستگی دارد. پاور بانکها به دلیل پیشرفت تکنولوژی که داشتند میتوانند شدتجریانی از 1 آمپر الی 3 آمپر و یا بیشتر در اختیار کاربران قرار دهند و هر چه شدتجریان خروجی پورتهای پاور بانک بیشتر باشد سرعت شارژ شدن باتری دستگاه موردنظر شما نیز بیشتر خواهد بود.
مهمترین موضوعی که در سرعت شارژ شدن سریع دستگاههای شما توسط شارژرهای همراه وجود دارد فناوری بهکاررفته در آنها است. بدین معنا که اگر از فناوری فست شارژ بهره برده باشد، شارژ شدن باتریها سریعتر صورت میپذیرد. فناوری فست شارژ از کوالکام 2.0 یا 3.0 بهرهمند هستند و اگر باتری دستگاه شما با این نوع فناوری سازگاری داشته باشد میتوانید پاور بانکهای فست شارژ خریداری کنید. ولتاژ خروجی پاور بانکی که دارای فناوری فست شارژ 1.0 است 5 ولت و حداکثر توان آن 10 وات است. درحالیکه فناوری فست شارژ2.0، دارای خروجی 9،5 یا 12 ولت و توان باتری 18 واتی باشد. همچنین فناوری با سرعت 3.0 دارای ولتاژ خروجی 3.0 تا 20 وات بوده و توان خروجی آن نیز تا 18 وات افزایش پیدا میکند.
- فناوری Quick Charge
این نوع فناوری یکی از جدیدترین تکنولوژی شارژ سریع بوده که کمپانی کوالکام تولید کرده است و تنها بر روی دستگاههایی با تراشههای کوالکام تأثیرگذار میباشد. این فناوری امکان شارژ شدن باتری را با سرعت بیشازحد معمول فراهم میکند و همچنین ولتاژ داخلی باتری را تنظیم میکند.
- فناوری Power Delivery
این فناوری نیز قابلیت شارژ فوقسریع برای دستگاههای هوشمند را ارائه میدهد. فناوری PD همچنین میتواند توان 100 وات را فراهم سازد و طبق ظرفیت باتری دستگاه متصل به آن توان خروجی را ارائه دهد. بهعنوانمثال اگر دستگاه متصل به پاور بانک دارای توانی برابر 30 وات باشد، شدت میزان خروجی این فناوری نیز 30 وات خواهد بود.
- اتصالات پاور بانک
اکثر پاور بانکها دارای پورت USB هستند که مناسب برای شارژ کردن دستگاههای هوشمند هستند. بااینحال این امکان وجود دارد که برخی افراد نیازمند بیش از یک درگاه خروجی هستند تا بتوانند باتری دستگاههای بیشتری را همزمان شارژ کنند و یا نیاز به درگاههای خروجی دیگر مانند USB-C یا Micro-USB باشند، بنابراین باید در هنگام خرید پاور بانک به نوع پورتها و تعداد آنها توجه داشته باشید.
- ایمنی پاور بانکها
معمولاً در اکثر پاور بانکها اصول ایمنی رعایت میشود، بدین معنا که استفاده از آنها باعث خرابی باتری و یا خود دستگاهها نمیشوند و یک پاور بانک مناسب باید بتواند در مقابل جریان، گرما، ولتاژ، بیشازحد شارژ شدن و اتصال کوتاه ایمن باشد. بنابراین باید در هنگام خرید پاوربانک این نکات را رعایت کنید.
- ابعاد پاور بانک
ابعاد پاور بانک نیز یکی مهمترین از فاکتورهای خرید است زیرا شارژرهای همراه در ابعاد و اندازههای مختلف و کلاس وزنی مختلفی به فروش میرسد و هر چه ظرفیت و تعداد پورتهای آنها بیشتر باشد بالطبع پاور بانکها سنگینتر میباشند. کلاس وزنی پاور بانکها از 100 گرم (سبکترین) تا بالای 400 گرم ( سنگینترین) به بازار عرضهشده است. پاور بانکهای معمولی که در بازار موجود از کلاس وزنی بین 200 تا 400 گرم وزن برخوردار هستند که جزو سبکترینها هستند.
- جنس باتری پاور بانک
در هنگام خرید پاور بانک جنس باتری آن نیز توجه داشته باشید. اصولاً جنس باتریها از لیتیوم یون و یا لیتیوم پلیمر است. کیفیت هر دو نوع این باتریها بسیار عالی هستند و طول عمر مفیدی بین 200 تا 1000 بار قابلیت شارژ دهی دارند.
- نشانگر LED
امروزه اکثر شارژرهای همراه موجود در بازار مجهز به نشانگر LED هستند که میزان نمایش شارژ باقیمانده پاور بانک و یا عملیات شارژ شدن آنها را اعلام میکند.
نتیجهگیری:
اگر شما نیز جزو افرادی هستید که پاور بانک نقش اساسی در زندگی روزمرهتان دارد، میتوانید با اطمینان خاطر از پاور بانکهای برند ام پی بلبری خریداری کنید. پاور بانکهای این برند دارای گارانتی 5 ماهه بوده و تمامی این نکاتی که این مطلب ذکر شد در آنها بهکاربرده شده است.بنابراین برای مشاهده و خرید پاوربانک اینجا را کلیک کنید.