امروزه با وجود ویروس کرونا که در دنیا همه گیر شده است بیشتر جلسات و مدارس به صورت آنلاین برگزار می شوند. همانطور که می دانید نگاه کردن به صفحه کوچک موبایل باعث سردرد و یا ضعیف شدن چشمها می شود، البته با خرید یک پایه نگهدارنده گوشی می توان تا حدودی این مشکل را حل کرد. اما روش دیگری بانام اسکرین میرورینگ نیز وجود دارد که با استفاده از آن می توان تصاویر گوشی خود را بر روی صفحهنمایشهای بزرگتری همانند تلویزیون منتقل کرد. حالا اینکه چگونه می توان از اسکرین میرورینگ استفاده کرد؟ آیا نیاز به اتصال کابل دارد یا خیر؟ چگونه باید آن را فعال کرد؟ برای آشنایی بیشتر با کاربردهای آن در ادامهی مطلب با ما همراه باشید.
اسکرین میرورینگ (Screen mirroring) چیست؟
Screen mirroring به فناوری گفته می شود که به صفحه گوشی، تبلت و یا کامپیوتر شما اجازه می دهد تا تصاویر را به صورت بی سیم بر روی صفحه نمایش دستگاههای دیگر به نمایش بگزارد. اغلب این فناوری در طول سخنرانیها، جلسات و ارائهها مورد استفاده قرار میگیرد تا بتواند به راحتی محتوای جلسات را برای دیگران نمایش دهد.
در ادامه به موضوعاتی که در زیر بیان شده است میپردازیم:
- نحوه عملکرد اسکرین میرورینگ (Screen mirroring)
- اسکرین میرورینگ با iOS, Chrome OS, Android, macOS و Windows
- چه افرادی می توانند از اسکرین میرورینگ استفاده کنند؟
- نحوه اتصال اسکرین میرورینگ از دستگاههای سامسونگ ،آیفون و شیائومی به تلویزیون
- دلایل متصل نشدن اسکرین میرورینگ
برای آنکه بتوانیم بهتر درک کنیم که اسکرین میرورینگ چیست باید ابتدا بدانیم این فناوری چه چیزی نیست؟
1- نرم افزار ویدئو کنفرانس
فناوری اسکرین میرورینگ همانند نرمافزارهای جلسات آنلاین، کنفرانسهای ویدیویی GoToMeeting نیست. درواقع همانند یک فناوری محلی عمل می کند بدان معنا که دستگاه فرستنده (ارسال صفحه) و دستگاه گیرنده باید در یک شبکه قرار گرفته باشند. البته نیاز نیست که این دستگاهها به اینترنتی متصل باشند.
2- پخش رسانه نمی باشد
اسکرین میرورینگ (Screen mirroring) یک پخش رسانه نیست. پخش رسانهای به پخش مداوم فایل و تصاویر گفته می شود همانند یوتیوب. اما پخش رسانه قادر است به راحتی فایل صوتی و یا ویدیویی را بر روی کامپیوتر شما برای پخش در گیرنده خارجی همانند Apple TV استفاده شود. اگر تنها نیاز شما به ارسال تصاویر و ویدیو در صفحه نمایشگر بزرگ باشد پخش رسانهای بسیار کمککننده است. اما استفاده از اسکرین میرورینگ برای ارائه و همکاری بسیار بهتر عمل می کند.
3- آداپتور، دانگل و کابل
برخی افراد فناوری اسکرین میرورینگ را برای اتصالات فیزیکی همانند کابل و دانگل میدانند. اما باید گفت استفاده از این نوع اتصالات امروزه در حال منسوخ شدن است زیرا جهان رویی به فناوری بی سیم آورده است و اسکرین میرورینگ (انعکاس صفحه) یک فناوری کاملا بی سیم می باشد.
نحوه عملکرد اسکرین میرورینگ (Screen mirroring)
این فناوری به دو دستگاه نیاز دارد: یک دستگاه فرستنده ( ارسال صفحه) و یک دستگاه گیرنده.
دستگاه فرستنده از پروتکل های انعکاس صفحه نمایش همانند Apple AirPlay در آیفونها و Google Cast در Chromebook استفاده می کند.
دستگاه گیرنده نیز محتوایی که شما میخواهید ببینید را به نمایش میگذارد. دستگاههای گیرنده سختافزاری همانند Apple TV و ..... و برنامههای نرمافزاری همانند Reflector دستگاههای مک ها و ویندوز، را به گیرنده صفحه بسیار قوی تبدیل می کند.
برای استفاده از این فناوری هر دو دستگاه باید از اسکرین میرورینگ پشتیبانی کنند بدان معنا که دستگاه فرستنده ( گوشی یا تبلت) باید از انعکاس آینهای پشتیبانی کند و داده ارسال کند. دستگاه گیرنده ( تلویزیون) باید بازتاب صفحهای را پشتیبانی کند و همچنین بتواند دادهها را ضبط و پخش کند.
اما اتصالات در هر دستگاهی روشهای مختلفی دارد برای آنکه بدانید دستگاه فرستنده شما از فناوری اسکرین میرورینگ پشتیبانی می کند یا خیر باید در گوشی خود جستجو کنید و یا مدل گوشی خود را گوگل سرچ کنید تا متوجه شوید.
اما تلویزیونها دارای دو فناوری مختلف هستند. در تلویزیونهای معمولی می توان از کابلهای HDML استفاده کرد و در تلویزیونهای هوشمند می توان با اتصال به شبکه WiFi متصل شد و سپس از طریق فناوری Screen mirroring تصاویر گوشی را بر روی تلویزیون می توان دید.
اسکرین میرورینگ با iOS, Chrome OS, Android, macOS و Windows
- دستگاههای iOS:
میتوانید از AirPlay در دستگاههای iPhone، iPad یا iPod Touch استفاده کنید. بدین صورت که ابتدا Control Center را باز می کنید و سپس بر روی Screen mirroring کلیک کنید تا بتوانید لیستی از گیرندههای AirPlay را ببینید. AirPlay ها برای انعکاس صفحه با دستگاههای دارای Reflector و Apple TV سازگار هستند.
- دستگاههای Chromebook:
برای دسترسی به گیرندههای سازگار با دسک تاپ Chromebook باید از فناوری Google Cast استفاده کنید که این فناوری با کلیک راست کردن بر روی نماد کاربر در گوشهی سمت راست پایین دسک تاپ نشان داده می شود. با انتخاب گزینهی Cast Devices Available می توان گیرندههای سازگار با آن را پیدا کنید. گیرنده های سازگار با این دستگاه باید دارای Chromecast و Reflector باشند.
- دستگاههای Android:
دستگاههای اندوریدی نیز همانند Chromebook از فناوری Google Cast استفاده میکنند. اما این فناوری توسط برنامه رایگان Google Home در فروشگاه Google Play در دسترس کاربران قرار میگیرد. گیرندههای سازگار با این فناوری برای انعکاس صفحه در دستگاههای اندرویدی باید دارای Chromecast و Reflector باشند.
- دستگاههای macOS:
این نوع دستگاهها با استفاده از AirPlay اصلی، فایل را به صورت اسکرین میرورینگ در لپتاپهای اپلی که از سال 2012 به بعد تولیدشدهاند در Apple TV نشان دهد. همچنین میتواند دستگاههای گیرنده ویندوز، اندروید و آمازون Fire TV را به گیرندهی AirPlay سازگار تبدیل کند.
- ویندوز:
دستگاههای قدیمی اندروید و جدید ویندوز از فناوری بانام Miracast screen mirroring استفاده میکنند که گیرندههای سازگار با آن از Surface Pros و دیگر دستگاههای ویندوز همانند آداپتور نمایش بی سیم مایکروسافت پشتیبانی میکنند. اما از گوگل و اپل پشتیبانی نمیکند اما Ditto Screen Mirroring ( دیتو اسکرین میرورینگ) به کاربران ویندوز امکان می دهد تا محتوا را در تلویزیونهای اپل ، Chromecast و دستگاه هایی که دارای Reflector هستند پخش کنند.
چه افرادی از فناوری اسکرین میرورینگ (Screen mirroring) استفاده می کنند؟
اسکرین میرورینگ در مدارس،کسبوکار و خانهها جهت به اشتراک گذاشتن محتوای درسی،جلسات و .... مورد استفاده قرار میگیرد.
- مدارس:
این فناوری برای نمایش کارهای دانش آموزان، ارتقای همکاری و ... در مدارس استفاده می شود. اسکرین میرورینگ بین پلتفرمها سازگاری دارند و برای ایدههای آموزشی بسیار مناسب هستند زیرا در مدارس انواع مختلفی از دستگاهها مورد می شوند.
- کسبوکار:
در طول جلسات در برخی کسبوکارها نیاز است که مطالب بر روی یک صفحه نمایش بزرگ ارائه شود تا با کمک و همفکری یکدیگر راهحلهایی بیان شود، به همین علت Screen Mirroring برای به اشتراکگذاری این موارد بسیار عالی عمل می کند.
- منازل:
در منازل از این فناوری برای به نمایش گذاشتن فیلم، بازیهای موبایل، عکس و ... بر روی تلویزیون که نمایشگر بزرگتری دارد استفاده می شود. نرمافزارهای سازگار با آن شامل AirParrot و Reflector است. اگر نمیدانید چه بازیهایی برای گوشی شما مناسب است به شما پیشنهاد می کنید به مطالعهی 10 بازی رایگان آیفون بپردازید.
نحوه اتصال اسکرین میرورینگ:
1- اسکرین میرورینگ درگوشیهای سامسونگ
این فناوری درگوشیهای سامسونگ این امکان را به کاربر می دهد تا بتواند صفحه نمایش آن را بر روی تلویزیون ببیند و یا برعکس صفحه نمایش تلویزیون را بر روی گوشی ببیند.برای یافتن فناوری اسکرین میرورینگ باید ابتدا به تنظیمات سریع (Quick Settings ) گوشی بروید و سپس گزینهی Smart View را انتخاب کنید. در واقع درگوشیهای سامسونگ اسکرین میرورینگ با نام Smart View شناخته شده است. پس از انتخاب این گزینه لیستی از دستگاههای موجود و اسم تلویزیون شما به نمایش گذاشته می شود که با انتخاب اسم تلویزیون اتصال شما کامل می شود و میتوانید صفحه گوشی را بر روی تلویزیون ببینید. برای به اتمام رساندن این اتصال نیز کافی است که به قسمت تنظیمات بروید و اتصال خود را قطع کنید.
2- اسکرین میرورینگ درگوشیهای آیفون
فناوری Screen Mirroring در محصولات اپل شامل اتصال گوشی و آی پد به مک بوک ها، پروژکتورها و همچنین تلویزیون می باشد. با انتخاب گزینهی Screen Mirroring در قسمت Control Center دستگاه خود میتوانید از طریق Airplay صفحه نمایش گوشی و آی پد خود را به تلویزیون و یا پروژکتور انتقال دهید. همچنین برای نمایش آینهای بر روی مک بوک ها میتوانید بهوسیلهی Airtame اقدام کنید.
نحوه فعال سازی در Apple TV
ابتدا گوشی و Apple TV را به یک شبکه اینترنتی متصل کنید. سپس در قسمت Control Center گوشی خود بر روی گزینهی Screen Mirroring کلیک کنید تا دستگاه موردنظر خود را بیابید و با کلیک بر روی و اتصال شما شروع می شود. البته باید گفت اگر از شما برای عبور کد بخواهد باید کد عبور را در گوشی خود وارد نمایید. برای بستن و اتمام این برنامه نیز کافی است اتصال خود را از گوشی در قسمت Screen Mirroring قطع نمایید.
3- اسکرین میرورینگ در گوشیهای شیائومی:
قابلیت انتقال و همچنین نمایش تصاویر در گوشیهای شیائومی نیز وجود دارد و برای اتصال باید از Miracast پشتیبانی کنند. برای اتصال این فناوری در گوشیهای شیائومی باید ابتدا گزینهی Start Mirroring را در تلویزیون هوشمند بیابید و آن را فعال کنید. سپس به تنظیمات گوشی خود رفته و بر روی گزینهی Connection & sharing کلیک کرده و Cast را فعال نمایید. پسازآن دستگاه موردنظر خود را بیابید و انتخاب کنید تا دستگاه با یکدیگر متصل شوند و پس از پذیرش و تائید میتوانید اطلاعات گوشی خود را بر روی تلویزیون ببینید.
دلایل متصل نشدن اسکرین میرورینگ:
در بعضی مواقع این امکان وجود دارد که به دلایل مختلفی Screen Mirroring متصل نشود، ایراداتی همانند قطع و وصلی مودم و قطعی در اینترنت. اما راهحلهای دیگری نیز وجود دارد که با کنترل کردن آنها مشکل متصل نشدن اسکرین میرورینگ رفع می شود.
1- اطمینان حاصل کنید که مودم، تلویزیون و گوشی روشن و نزدیک به دستگاه است.
2- اطمینان از متصل بودن هر دو دستگاه به اینترنت
3- بهروزرسانی دستگاهها انجام شده باشد.
4- دستگاهها را یکبار خاموش و روشن کنید.
5- مودم را ریست کنید.
6- تنظیمات دستگاهها را بررسی کنید.
7- رمز عبور را تنظیم کنید.
8- خاموش کردن بلوتوث تلویزیون
9- به تنظیمات تلویزیون رفته و قابلیت بازتاب صفحه را فعال کنید.
سخن پایانی:
برخی گوشیها از قابلیت اسکرین میرورینگ برخوردار نیستند اما می توانید با توجه به نوع گوشی برنامه کمکی را دانلود و استفاده کنید اما باید توجه داشته باشید که این برنامههای کمکی را از فروشگاههای معتبر دانلود کنید. فروشگاه اینترنتی بلبری عرضه کننده انواع لوازم جانبی موبایل با گارانتی میباشد که می توانید جهت مشاهده و خرید اینجا را کلیک کنید.