آیا تا به حال این اتفاق برای گوشی شما افتاده است که تاچ و ال سی دی آن خراب و یا شکسته شود. شکستن تاچ ال سی دی بر اثر ضربه و یا افتادن گوشی از ارتفاع ایجاد می شود. ال سی دی اصلی در واقع صفحه نمایش گوشی است که توسط کارخانه ی برند گوشیتان تولید می شود و این در حالی است که صفحه نمایش های کپی توسط تولیدکنندگان دیگر طراحی و تولید می شوند. آیا می دانید نحوهی تشخیص تاچ و ال سی دی اصلی با کپی آن چگونه است؟
تاچ و ال سی دی گوشی چیست؟
یکی از اصلی ترین قطعات موبایل تاچ و ال سی دی می باشد که در قسمت جلوی گوشی قرار گرفته و نسبت به ضربه بسیار حساس می باشد. هر صفحه نمایش گوشی از 4 لایه نازک تشکیل شده است که این لایه ها به یکدیگر متصل هستند. هنگام خرید گوشی موبایل اولین لوازم جانبی که با آن خریداری می کنیم گلس است تا بتواند از صفحه نمایش گوشی محافظت کند.
تاچ اسکرین اولین لایه ی بیرونی گوشی است که قادر است حرکات لمسی روی گوشی را تشخیص و اجرا کند. دومین لایه ال سی دی است که تصاویر گوشی را به نمایش می گذارد.
زمانی که به گوشی ضربه وارد می شود، تاچ و ال سی دی اولین قطعاتی هستند که آسیب می بینند، در برخی از گوشی ها آن ها به صورت جداگانه قرار گرفته اند اما در گوشی های جدید این دو قطعه به یکدیگر متصل هستند و اگر آسیب ببینند باید هر دوی آن ها را تعویض کرد. این قطعات همانند دیگر قطعات موبایل دارای جایگزین هستند و می توانید با خیال راحت با خرید آن ها تاچ و ال سی دی شکسته خود را توسط یک متخصص تعویض کنید اما باید توجه داشته باشید که اصل و اورجینال آن ها را خریداری کنید؛ اما چگونه تشخیص بدهیم این قطعات اصل و یا تقلبی هستند؟ تفاوت آن ها در چیست؟ در ادامه شما را با نحوهی تشخیص اصل و کپی بودن تاچ و ال سی دی آشنا می کنیم.
برای آنکه بتوانید تا حدودی از آسیب رسیدن به این قطعات جلوگیری کنید باید از گلس و یا قاب مناسب استفاده کنید. به شما پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با انواع قاب گوشی مقاله ی راهنمای خرید کاور گوشی را مطالعه کنید.
نحوه ی تشخیص اصل و کپی بودن تاچ و ال سی دی:
تاچ و ال سیدیهای اورجینالی که در بازار موجود هستند با نام OEM که مخفف Original Equipment Manufacturer می باشند شناخته شده اند. OEM به معنای سازنده قطعات اصلی است. شرکت های تولید کننده این محصولات را با کیفیت اصلی، بازدهی و عملکرد بالا در زمان نهایی شدن محصول تولید می کنند که بیشتر به سیستم های گوشی و کامپیوتری ارائه داده می شوند. این محصولات با بسته بندی بسیار ساده ای برای شرکت های تولید کننده (VAR) ارسال می شوند، سپس آن ها بسته بندی مخصوص خود را روی OEM قرار می دهند و به بازار عرضه می کنند. با توجه به ین موضوع هر دو محصول VAR و OEM یکی هستند.
تفاوت تاچ و ال سی دی اورجینال و کپی:
همانطور که می دانید هر محصول تقلبی دارای کیفیت بسیار پایینی است و تاچ و ال سی دی نیز از این موضوع مستثنا نیستند. محصولاتی که دارای گریدهای A،+A و یا AAA هستند از نوع High Copy و یا تقلبی هستند که تمامی آن ها ساخت کشور چین می باشند.
کیفیت و وضوح تصویر:
اصلی ترین تفاوت بین ال سی دیهای اصلی و تقلبی وضوح تصویر آنهاست. رنگ تصاویر LCD های تقلبی کدرتر از اصلی آنهاست. تفکیک رنگ در LCD های اصلی بسیار بیشتر از تقلبی می باشد.
روشنایی صفحه نمایش:
یک راه برای تشخیص تاچ و ال سی دی های تعویض شده گوشی وجود دارد و آن هم نور شدید آفتاب است. می خواهید بدانید چگونه؟ گوشی را زیر نور شدید آفتاب قرار دهید اگر تصاویر قابل مشاهده بودند آن ال سی دی اصل است اما اگر تصاویر حالت محو نمایش داده شوند نشان دهنده آن است که LCD تقلبی می باشد.
عملکرد تاچ اسکرین گوشی:
اصولا تاچ اسکرین اصلی گوشی از کیفیت و سرعت عمل بالایی برخوردار است و اگر در عملکرد آن تأخیری ایجاد شما را کلافه می کند و متأسفانه تاچ اسکرین های کپی عملکرد و کیفیت بسیار پایین دارند و برای تشخیص اصل و یا کپی بودن آن تنها کافی است پس از تعویض عملکرد آن ها را مقایسه کنید.
عمر تاچ و ال سی دی گوشی:
عمر تاچ و ال سی دی های تعویض شدهی اصلی بین 3 الی 4 سال و دقیقاً برعکس تقلبی آن ها که حدود 3 الی 4 ماه دوام دارند.
تشخیص تاچ و ال سی دی در هنگام خرید:
همانطور که در بالا به آن اشاره شد در هنگام خرید این محصولات بهتر است محصولاتی که دارای علامت OEM هستند را خریداری کنیم این محصولات جزو محصولاتی هستند که شرکت های سازنده گوشی (VAR) آن ها را بسته بندی و به بازار عرضه کرده اند. در چنین حالتی کمی مشکل است تا بتوانید تفاوت کپی و اصل بودن تاچ و ال سی دی را تشخیص دهید؛ اما باز هم نکاتی وجود درند که با توجه به آن ها می توانید اصل و غیر اصل بودن آن ها را تشخیص دهید، در ادامه این نکات را بیان می کنیم.
بررسی شماره سریال:
با بررسی شماره سریال نوشته شده روی تاچ ال سی دی ها می توانید تشخیص دهید که اصل است. همانطور که می دانید بسیاری از محصولات فیک دارای شماره سریال نیستند و یا اگر شماره سریالی روی آن ها نوشته شده باشد ناخوانا هستند دقیقاً برعکس محصولات اصلی.
بررسی پد نگهدارنده سنسور نور:
محصولات OEM برای محافظت از سنسور نور محیط از پد و یا چست نگهدارنده استفاده می کنند. این پدها از جنس بسیار عالی برخوردار هستند و نداشتن این محافظ ها و یا بی کیفیت بودن آن ها نشان دهنده محصول کپی است. بی کیفیت بودن برچسب ها و پدهای نگهدارنده به راحتی قابل تشخیص هستند.
بررسی محل قرار گیری دوربین سلفی:
محصولات OEM دوربین های سلفی را به وسیلهی یک ماده ی نگهدارنده برای محافظت از لنز دوربین پر می کنند و نداشتن آن محافظ نشان دهنده تقلبی بودن LCD است.
براق بودن LCD:
ساده ترین روش برای تشخیص LCD براق بودن آن است. معمولاً تاچ ال سی دی های تقلبی بسیار براق تر از نوع اصلی خود هستند و دلیل آن هم جلوه دادن محصولات توسط شرکت های سازنده است.
بررسی شرکت ها سازنده:
در اکثر مواقع روی محصولات OEM نام و لوگو شرکت های تولید کننده وجود دارد. به عنوان مثال شرکت اپل لوگو خود را در دو طرف کابل های LCD حک می کند. پس توجه داشته باشید اگر لوگو شرکتی روی کابل حک نشده بود بدین معناست که آن محصول تقلبی می باشد.
پدهای محافظ کابل:
پدهای محافظ کابل اصلی با کیفیت، نرم و منعطف هستند و تنها با دست زدن به آن ها متوجه تقلبی بودن و یا اصل بودن آن می شوید.
بررسی فریم های LCD:
تقریباً یکی از سخت ترین روش ها برای تشخصی LCD اصل بررسی فریم های آن باشد. برای تولید فریم های LCD باید بسیار دقیق و با ظرافت عمل کرد، به همین علت فریم های اوریجینال دارای سطحی صاف و صیقلی هستند اما شرکت های تولید کننده محصولات فیک قادر نیستند همانند شرکت های OEM دقت و ظرافت به خرج دهند به همین علت کمی ناهمواری در صفحه نمایش به وجود می آید.
نحوه تشخیص سالم بودن صفحه نمایش گوشی سامسونگ:
برای یافتن پیکسل شکسته در صفحه نمایش گوشی می توانید برنامه های screen test و یا Screen Touch Test را نصب کنید؛ زیرا این برنامه ها جهت تشخیص پیکسل شکسته بسیار عالی عمل می کنند.
نحوه تشخیص سالم بودن صفحه نمایش گوشی آیفون:
پس از راه اندازی گوشی کد #0# را شماره گیری کنید تا صفحهی با انواع دکمه ها برای آزمایشها مورد نیاز شما ظاهر می شود. با کلیک روی دکمه های سبز، آبی و یا قرمز صفحه نمایش گوشی به همان رنگ تغییر می یابد، به کمک این روش می توانید تشخیص دهید که LCD گوشی شما سالم است.
سخن پایانی:
در مطالب بالا سعی کرده ایم نکات اصلی را که برای خرید و تعویض تاچ و LCD گوشی نیاز است را بیان کنیم. با خرید لوازم جانبی موبایل همانند قاب و گلس می توانید تا حدودی از آسیب به صفحه نمایش گوشی در اثر ضربه جلوگیری کنید.