سیستم عامل اندروید قطعاً یکی از بهترین سیستم عامل های موبایل به شمار می آید، اما همانند دیگر نرمافزارها، پس از مدتی استفاده با مشکلاتی مواجه می شود. برخی مشکلات به اندازهای رایج هستند که می توان گفت در تمام دستگاههای اندرویدی مشاهده می شوند.
اکثر مشکلات اندروید تنها با انجام چند راه حل ساده قابل حل شدن هستند. در این مقاله ما قصد داریم شما را با مشکلات رایج سیستم عامل اندروید و همچنین رفع آنها آشنا کنیم. البته باید گفت که با توجه نوع گوشی و همچنین ورژن سیستم عامل آن، حل مشکلات کمی متفاوت است.
1- عمر کوتاه باتری:
همانطور که میدانید قدرت و تکنولوژی گوشی های هوشمند روز به روز رو به افزایش است، اما اندازه باتری ها زیادتر نمی شوند و همین امر باعث عمر کوتاه آن ها می شوند؛ اما تلفن های هوشمند جدیدی که به بازار عرضه شده اند از واحدهای پردازش کارآمدتری برخوردار هستند که باعث می شوند باتری ها عمر طولانی داشته باشند.
با رعایت چندین نکته می توانید عمر باتری گوشی خود را افزایش دهید که در زیر آن ها را بیان کردهایم:
- از LTE (4G) استفاده نکنید، اما در زمان استفاده از 3G باتری گوشی کمتری مصرف می شود.
- مکان یاب خود را در زمانی که به آن نیاز ندارید خاموش کنید.
- بلوتوث را تنها در زمان نیاز روشن کنید.
- محدودیت استفاده از برنامه های سنگین اندروید همانند بازی ها.
- از داغ شدن بیش از حد گوشی جلوگیری کنید.
- روشنایی گوشی را کم کنید.
- وای فای گوشی را تنها در زمان نیاز روشن کنید در غیر این صورت خاموش کنید.
اگر پس از انجام این کارها باز هم باتری گوشی شما، همانند قبل بوده و هیچگونه بهبودی نداشته است، باید نسبت به تعویض باتری اقدام کنید. برای آنکه بتوانید عمر باتری گوشی خود را افزایش دهید به شما پیشنهاد می کنیم با کلیک روی این لینک نحوهی صحیح شارژ کردن باتری را مطالعه کنید.
2- مشکلات اتصال:
یک از رایج ترین مشکلات اندروید مربوط به اتصال است. مشکلات اتصال همانند: نبود داده های تلفن همراه، وای فای و یا بلوتوث.
برای رفع این مشکل اولین کاری که باید انجام داد، حالت هواپیمای گوشی را برای چند ثانیه خاموش و روشن کنید تا نقطه ی اتصالات گوشی شما متصل شود. با این حال اگر باز هم متصل نشد باید گوشی خود را خاموش و روشن کنید.
3- برنامه ها در سیستم عامل اندروید کند عمل می کنند:
آیا برخی بازی ها و یا برنامه ها به طور آهسته کند باز می شوند و یا در هنگام انجام کار به طور ناگهانی از کار می افتد؟این امکان وجود دارد که ایراد از گوشی نباشد، درواقع مشکل از نسخه ی نصب شده آن برنامه باشد.
باید ابتدا بررسی کنید که آیا برنامه به روز رسانی شده است یا خیر، زیرا معمولاً با به روز رسانی برنامه، مشکلات رفع می شود. برای آنکه بدانید آیا برنامه به روزرسانی دریافت کرده است باید فروشگاه Google Play را باز کنید. اگر به روزرسانی وجود نداشته باشد باید برنامه را حذف، سپس گوشی را مجدداً راه اندازی کنید و دوباره برنامه را نصب کنید تا مشکل رفع شود.
4- خاموش شدن ناگهانی دستگاه و روشن نشدن آن:
گاهی اوقات گوشی به طور ناگهانی خاموش می شود و این اتفاق بدون دلیل رخ می دهد یا باتری کاملاً شارژ نشده است. با این وجود زمانی که دکمه پاور را فشار می دهیم تا گوشی روشن شود هیچ نشانه ای نمایان نمی شود.
نگران نباشید اگر باتری کاملاً خالی شده باشد با وصل کردن آن به شارژر گوشی باز روشن نمی شود، بنابراین باید گوشی را چند دقیقه به حال خود رها کنید و دوباره گوشی را روشن کنید؛ اما اگر مشکل همچنان ادامه داشت و مشکل از باتری نبود، مواردی که در ادامه بیان میکنیم را انجام دهید:
دکمه پاور و کاهش صدا را به صورت همزمان فشار دهید، به طور معمول با فشار دادن همزمان این دکمه ها باعث می شود که اسکرین شات گرفته شود اما در هنگام خاموش بودن گوشی، این دکمه ها دستگاه را ریست می کنند.
5- سیستم عامل کند شده است:
به طور طبیعی با گذشت زمان، برخی سیستم عامل های اندروید کند می شوند؛ بنابراین باید بررسی کنید که آیا نسخه پشتیبانی رسمی برای به روزرسانی وجود دارد یا خیر؟ اگر چنین نبود، چندین راه حل را برای شما ارائه می دهیم تا بتوانید مشکلات رایج اندروید را حل کنید.
بهترین ایده می تواند این باشد که فایل های اضافی درون کارت حافظه را حذف کنید. این فایل ها می تواند عکس ها و یا ویدئوها باشد.
باید همیشه برنامه ها را بعد از استفاده ببندید، در غیر این صورت آن برنامه ها از CPU و RAM گوشی استفاده می کنند و آن را کند می کنند.
در نهایت می توانید به تنظیمات گوشی رفته و تب برنامه ها را باز کنید، در این قسمت می توانید برنامه هایی که دیگر استفاده نمی کنید را حذف و یا کش برنامه ها را پاک کنید. این عمل باعث می شود گوشی سریع تر کار کند.
6- فروشگاه Google Play کار نمی کند:
برای بسیاری از کاربران اندروید این اتفاق رخ می دهد که Google Play کار نکند اما خوشبختانه می تواند به راحتی آن را رفع کرد:
به تنظیمات گوشی خود بروید و پوشه ی برنامه ها را بازکنید، لیست کاملی از برنامه های نصب شده را درون این پوشه مشاهده خواهید کرد که یکی از آن ها همان Google Play است. روی آن کلیک کنید و گزینه ی Clear Cache را بزنید، پس از آن باید گوشی خود را مجدداً راه اندازی کنید تا فروشگاه دوباره همان روز اول کار کند.
7- Google Play برنامه های شما را دانلود نمی کند:
از آنجایی که صحبت ما درباره فروشگاه گوگل پلی است، لازم به ذکر مشکلی است که در آن فروشگاه از دانلود هر برنامه ای خودداری می کند که امری واقعاً آزاردهنده می باشد اما رفع آن بسیار آسان است:
ابتدا کش و داده های گوگل پلی را پاک کنید و سپس گوشی خود را مجدداً راه اندازی کنید، اگر مشکل رفع نشد می توانید تاریخچه دانلود گوشی خود را در فروشگاه گوگل پلی حذف کنید.
8- حافظه رم تقریباً پر است:
هنگامی که چندین برنامه مختلف نصب شده باشد و یا هر چه تعداد برنامه های نصب شده ی گوشی شما بیشتر باشد، رم بیشتری از دستگاه شما درخواست می شود که باعث می شود سرعت گوشی کندتر شود. برخی از برنامه ها وجود دارند که در صورت عدم استفاده در پس زمینه گوشی اجرا می شوند و هر چه تعداد برنامه های نصب شده بیشتر باشد تعداد برنامه هایی که به صورت مخفی در پس زمینه فعال هستند نیز بیشتر می شود. حذف برنامه هایی که کاربرد آنچنانی ندارند می تواند بهترین راه حل برای مدیریت حافظه رم باشد.
9- رابط کاربری کار نمی کند:
برخی مواقع رابط کاربری سیستم دچار مشکل می شود، زمانی که با راه اندازی مجدد گوشی این مشکل رفع نشود بهترین راه حل، حذف حافظه کش رابط کاربری است. برای حذف حافظ کش باید مراحل زیر را اجرا کنید:
- در قسمت تنظیمات (Settings) گوشی، برنامه ها و اعلان ها(Apps & Notifications)، گزینه ی See all X apps را انتخاب کنید.
- سپس System UI را پیدا کنید و گزینه ی (Storage & Cache) را انتخاب کنید و روی گزینه ی Clear Cache ضربه بزنید.
- گوشی را مجدداً راه اندازی کنید.
در سیستم عامل های جدید اندروید، امکان دسترسی به رابط کاربری سیستم نیست اما با استفاده از برنامه های System UI Tuner تغییرات مورد نیاز خود را اعمال کنید.
10- عدم تشخیص microSD در اندروید:
استفاده از کارت SD برای بسیاری از افراد رایج است، بنابراین باید همیشه یک نسخه پشتیبانی از تمام فایل های ذخیره شده در کارت SD داشته باشید. زمانی که گوشی کارت SD را شناسایی نمی کند به احتمال زیاد باید فرمت شود. اما قبل از فرمت کارت بهتر است گوشی را مجدداً راه اندازی کنید و دوباره کارت SD را وارد کنید.
اما اگر با این روش باز هم کارت SD کار نکرد باید به قیمت تنظیمات گوشی (Setting) رفته و وارد بخش ذخیره سازی یا همان (Storage) شوید. سپس گزینه ی Format SD Card را انتخاب کنید تا کارت SD شما فرمت شود.
در سیستم عامل های اندروید 10 باید مراحل زیر را انجام دهید:
- در قسمت تنظیمات گوشی گزینه ی Storage را انتخاب کنید.
- سپس در قسمت Portable Storage، روی گزینه ی microSD کلیک کنید.
- روی سه نقطه در سمت راست قسمت بالای نمایشگر کلیک کنید و گزینه ی Storage Settings را انتخاب کنید.
- گزینه ی فرمت را انتخاب کنید و روی Format SD Card کلیک کنید تا کارت SD شما فرمت شود.
11- متصل نشدن وای فای به گوشی:
باور می کنید یا خیر، متصل نشدن وای فای به گوشی یک اتفاق کاملاً رایج است که احتمالاً توسط روتر ایجاد می شود و ربطی به گوشی شما ندارد. برای یافتن این مشکل، بهتر است ابتدا دستگاه های دیگری که به وای فای متصل هستند را بررسی کنید که آیا به اینترنت متصل هستند یا خیر.
اگر دستگاه ها به اینترنت متصل بودند مشکل اصلی می تواند بین روتر و دستگاه اندرویدی شما باشد؛ بنابراین دستگاه وای فای خود را خاموش کنید و پس از 15 ثانیه آن را روشن کنید و بررسی کنید که آیا وای فای به گوشی شما اتصال می شود یا خیر.
با این روش معمولاً مشکل حل می شود اما اگر باز هم مشکل وجود داشت باید وای فای را در دستگاه خود حذف کنید و مجدداً راه اندازی کنید و رمز عبور را وارد کنید تا وای فای متصل شود.
12- ریست فکتوری:
اگر مشکل اندرویدی شما پس ازانجام راه حل ها حل نشد باید ریست فکتوری را انجام دهید اما فراموش نکنید که اطلاعات گوشی شما پاک می شود بنابراین قبل از انجام این روش تمام اطلاعات گوشی خود را بک آپ گیری کنید. برای انجام ریست فکتوری گوشی باید مراحل زیر را انجام دهید:
- در قسمت تنظیمات گوشی و بخش سیستم، گزینه ی Advanced را انتخاب کنید تا به Reset Options دسترسی بیابید.
- سپس گزینه ی Erase all Data (پاک کردن تمام اطلاعات) را انتخاب کنید.
- عملیات را تائید کنید و پس رمز عبور خود را وارد کنید.
ریست فکتوری در گوشی های با سیستم عامل اندروید قدیمی:
- در قسمت تنظیمات گوشی به بخش Backup & Reset وارد شوید و گزینه ی Reset را انتخاب کنید تا عملیات ریست کارخانه انجام شود.
سخن پایانی:
اکنون با خواندن این مقاله به برخی از مشکلات اندروید و همچنین راه حل رفع آن ها آشنا شدید. اما قبل از انجام هر گونه روش های خاص ابتدا گوشی را مجدداً راه اندازی کنید زیرا با راه اندازی مجدد تمامی مشکلات سیستم عامل اندروید رفع می شود.