لوازم جانبی موبایل و کامپیوتر
INSTAGRAM
WHATSAPP

اینترنت اشیاء چیست و چه کاربردی دارد

آیا تا به حال عبارت اینترنت اشیاء (IOT) به گوشتان خورده است؟ آیا می دانید به چه معنا است؟ چه کاربردها و مزایایی دارد؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به تمام این سؤالات پاسخ دهیم؟

اینترنت اشیاء (IOT) چیست؟

اینترنت اشیاء به شبکه ای از اشیاء فیزیکی گفته می شود که حسگرها، نرم افزارها و دیگر تکنولوژی ها را به منظور اتصال و تبادل اطلاعات با دستگاه ها و سیستم های دیگر از طریق اینترنت تعبیه شده اند. در واقع دستگاه هایی که می‌توانند به اینترنتی متصل شود جزو اینترنت اشیاء هستند به جز گوشی‌های هوشمند و کامپیوترها. دستگاه هایی همانند مسواک هوشمند، کوله پشتی‌های هوشمند، اشیاء منزل هوشمند و... .

اینترنت اشیاء چیست

دستگاه های دارای اینترنت اشیاء چه کاری انجام می دهند؟

اکوسیستم اینترنت اشیاء از دستگاه های هوشمند مبتنی بر وب تشکیل شده است که از سیستم هایی همانند پردازنده، حسگرها و سخت افزارهای ارتباطی جهت جمع آوری، ارسال و اقدام بر روی اطلاعات تهیه شده، استفاده می کنند.

دستگاه های اینترنت اشیاء داده های حسگری را جمع آوری کرده و با متصل شدن به اینترنت اشیاء و یا سایر دستگاه ها به اشتراک می گذارد و پس از آن داده ها به ابر ارسال شده تا به صورت محلی تجزیه و تحلیل شوند.

در برخی مواقع، دستگاه های اینترنت اشیاء با دیگر دستگاه های مرتبط ارتباط بر قرار می کنند و با توجه به اطلاعاتی که از یکدیگر دریافت می کنند، عمل می کنند. دستگاه هایی که دارای اینترنت اشیاء هستند بدون دخالت انسان کارهای خود را انجام می دهند، هرچند می توان با دستگاه ها تعامل داشت به عنوان مثال آن ها را راه اندازی کرد، به آن ها دستورالعمل هایی را داد و یا به داده ها دسترسی پیدا کرد.

اتصال، شبکه و پروتکل های ارتباطی مورد استفاده با دستگاه های دارای وب به برنامه های خاص مستقر شده‌ی اینترنت اشیاء بستگی دارد.

اینترنت اشیاء توانایی استفاده از هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشینی برای آسان تر کردن جمع آوری داده ها را دارد.

دستگاه های هوشمند و اینترنت اشیاء چه تفاوتی دارند؟

دستگاه هایی که بدون اتصال به اینترنت بتوانند تصمیم بگیرند و پس از آن اجرا کنند هوشمند هستند و دستگاه هایی که بتوانند به اینترنت و دیگر دستگاه ها متصل شوند اینترنت اشیاء گفته می شود.

نحوه ی کار کردن اینترنت اشیاء چگونه است؟

اکثر دستگاه های دارای اینترنت اشیاء کارهای یکسانی انجام می دهند همانند:

- دستگاه های دارای اینترنت اشیاء، داده های خاصی را جمع آوری می کنند.

- داده های جمع آوری شده را توسط شبکه هایی همانند بلوتوث، رادیو، وای فای وارد اینترنت می کنند.

- سپس داده ها از این شبکه ها جمع آوری و ذخیره می شوند که محل ذخیره سازی آن ها دیتابیس شرکت ارائه دهنده دستگاه مورد استفاده شما است.

- داده هایی که جمع آوری شده اند تحلیل می شوند.

- پس از تحلیل داده ها، دستگاه می تواند اقدامات مشخص را انجام دهد.

- دیتای اینترنت اشیاء با دیگر سیستم ها ایجاد تبادل می کند و به‌وسیله‌ی آن ها کامل تر می شود.

اینترنت اشیاء چیست

چرا اینترنت اشیا مهم است؟

اینترنت اشیاء به مردم کمک می کند زندگی هوشمندانه ای داشته باشند. علاوه بر ارائه دستگاه های هوشمند برای منازل، اینترنت اشیاء برای تجارت بسیار ضروری است. IOT با نگاهی بی درنگ به نحوه ی عملکرد سیستم کسب و کارها، قادر خواهد بود تا همه چیز از جمله عملکرد سیستم را ارائه دهد. اینترنت اشیاء شرکت ها را قادر می سازد تا به صورت خودکار فرایندها را ارائه دهند و هزینه های نیروی کار، هزینه ی تولید و تحویل کالا را کاهش دهند و همچنین معاملات مشتری را به طور واضح ارائه می دهند.

به همین علت اینترنت اشیاء از مهم‌ترین فناوری های روزمره زندگی به شما می آید.

اینترنت اشیاء چه کاربردی دارد؟

اینترنت اشیاء کاربردهای بسیار متنوع و زیادی دارد که در ادامه تعدادی از آن ها را بررسی کرده ایم:

- پوشیدنی‌ها:

عینک های مجازی، نوارهای تناسب اندام نظارت بر مصرف کالری و همچنین ضربان قلب، کمربندهای ردیابی و ... دستگاه های پوشیدنی هستند شرکت های بزرگی همانند گوگل، سامسونگ، اپل و... اینترنت اشیاء را در زندگی ما توسعه داده اند.

این دستگاه های کوچک و کم مصرف به حسگرها، سخت افزارهای لازم برای اندازه گیری، نرم افزارهایی برای جمع آوری و سازمان دهی داده ها و اطلاعات کاربران مجهز شده اند.

- سلامت:

با استفاده از دستگاه های سلامت که دارای حسگرهای متصل به بیماران هستند، این امکان را به پزشکان می دهند که وضعیت بیماران را خارج از بیمارستان تحت نظر داشته باشند.

یکی دیگر از کاربردهای اینترنت اشیاء، ادغام تکنولوژی IOT در تخت های بیمارستان به جای تخت های هوشمند است که به حسگرهای ویژه ای نظیر مشاهده علائم حیاتی، فشار خون، دمای بدن و ... است.

اگر می خواهید مزایای استفاده از مچ بندهای هوشمند و همچنین راهنمای خرید آن اطلاعاتی کسب کنید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله ی راهنمای خرید مچ بند هوشمند را از دست ندید.

- نظارت بر ترافیک:

IOT قادر است در مدیریت ترافیک وسایل نقلیه بسیار مفید باشد. به عنوان مثال زمانی که از تلفن خود به عنوان یک حسگر استفاده می کنیم، اطلاعات را از وسایل نقلیه توسط برنامه های Waze و یا گوگل مپ جمع آوری و به اشتراک می گذارد، از اینترنت اشیاء استفاده کرده ایم. به همین دلیل است که می گوییم به نظارت در ترافیک نیز کمک کرده ایم؛ زیرا شرایط همانند مسیرهای مختلف، زمان تقریبی رسیدن را به آن برنامه ها اعلام می کنیم.

اینترنت اشیاء چیست

مزایای استفاده از اینترنت اشیاء:

- به راحتی می توانید در هر کجا که هستید به اطلاعات ضروری خود دسترسی داشته باشید.

- به وسیله ی اینترنت اشیاء می توانیم در وقت صرفه جویی کنیم و در واقع مدیریت زمان بهتری داشته باشیم. به عنوان مثال می توانیم خریدهای خود را اینترنتی سفارشی دهیم.

- یکی از مهم‌ترین کاربردهای اینترنت اشیا< صرفه جویی در مصرف انرژی است. به وسیله ی دستگاه هایی که به صورت خودکار عمل می کنند می توانیم بخشی از انرژی خود را که قبلاً از دست می دادیم صرفه جویی کنیم.

- دستگاه هایی که دارای اینترنت اشیاء هستند را می توان با توجه به سلیقه ی خود شخصی سازی کنیم. دستگاه با توجه به اطلاعاتی که جمع آوری می کند قادر خواهد بود نیازهای شما را تشخیص می دهد و مطابق آن ها عمل می کند.

- اینترنت اشیاء با اتصال به سیستم های مختلف می تواند امنیت ما را افزایش دهد به عنوان مثال دوربین هایی که در اماکن عمومی و یا خصوصی در هنگام حرکت مشکوک به صاحبان آن دوربین ها اطلاع می دهند.

- اینترنت اشیاء روی فرایندهای تجاری نظارت می کنند، در زمان و هزینه صرفه جویی می کنند، بهره‌وری کارمندان را افزایش می دهند.

محدودیت ها و معایب استفاده از اینترنت اشیاء:

-  با افزایش تعداد دستگاه های متصل و همچنین به اشتراک گذاری اطلاعات بیشتر بین دستگاه ها، احتمال هک شدن آن ها و دسترسی به اطلاعات توسط هکرها بسیار افزایش یافته است.

- به دلیل عدم وجود استانداردهای واحد و بین المللی برای تجهیزات اینترنت اشیاء، این اماکن وجود دارد که برخی از دستگاه ها با یکدیگر سازگاری نداشته باشند و بر اساس پروتکل های خودشان کار کنند.

- برخی از شرکت ها با تعداد زیادی اینترنت اشیاء سروکار دارند به همین علت جمع آوری و مدیریت اطلاعات بین دستگاه ها بسیار دشوار است و اگر مشکلی در سیستم به وجود آید، احتمال آنکه دستگاه های متصل نیز خراب شوند وجود دارد.

سخن پایانی:

در این مطلب اهمیت اینترنت اشیاء را بیان کردیم و همچنین به مزایا و محدودیت آن اشاره کردیم. این امکان وجود دارد که در آینده اینترنت اشیاء در زندگی روزمره ما به دلیل پیشرفته شدن تکنولوژی ها عضوی جدانشدنی باشد.

دیدگاه شما چیست؟

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به کمپانی mpblberri می‌باشد.

طراحی فروشگاه آنلاین: citysun.ir